Tags

, ,

Jeg har endelig fundet lidt tid i en travl juletid til at skrive et nyt blogindlæg.

Efter at jeg lærte at hækle i sommers, har mit første større hækleprojekt været en barnevognskæde (se billedet ovenfor). Det er en god gaveidé og ser rigtig dekorativt ud på en barnevogn.

Jeg fik Maja Hansens tre bøger, Hæklede dyr, Flere hæklede dyr og Nye hæklede dyr, i fødselsdagsgave, og der er simpelthen så mange gode hækleopskrifter på små søde dyr, som er helt perfekte at bruge i en barnevognskæde.

En barnevognskæde med hæklede dyr – processen

Nedenfor har jeg beskrevet, hvordan jeg har lavet min barnevognskæde.

 1. Jeg valgte først fire dyr fra Maja Hansens bøger. Du kan også vælge figurer, fx fly, biler osv., hvis du er mere til det.
 2. Derefter hæklede jeg de fire dyr med hæklenålstr. 2. Det tog et stykke tid, da der er mange små dele, der skal hækles og sys sammen.
 3.  Så gik jeg igang med selv kæden. Jeg har brugt følgende materialer:
  1. Elastiksnor, som jeg lagde dobbelt. Længde: ca. 46-48 cm alt afhængig af størrelsen (dvs. bredden) på barnevognen + 10 cm til montering af træclips.
  2. To træclips. Jeg har købt mine træclips hos egnedesign.dk. Her kan du finde fine træclips i mange forskellige farver og mønstre.  Jeg har ikke kunnet finde træclips i fysiske butikker – kun clips til suttesnore.
  3. Perler i forskellige farver og størrelser. Man kan købe billige perler hos Tiger og Søstrene Grene. Man kan også hækle perler/kugler til barnevognskæden. Det ser også rigtig fint og dekorativt ud.
 4. Jeg monterede den første træclips på elastiksnoren.
 5. Så puttede jeg et antal perler på snoren, så det passede med den ønskede længde på barnevognskæden.
 6. Derefter bandt jeg elastiksnoren fast på den anden træclips.
 7. Jeg syede en snor på hver af de fire dyr. Snorene brugte jeg til at montere dyrene med på barnevognskæden. Og så har du en færdig barnevognskæde.

Herunder kan du se “close-ups” af nogle af de hæklede dyr samt af de to barnevognskæder, jeg har lavet.