Tags

, , , , ,

Mangler du en idé til en barselsgave? Så synes jeg du skal prøve at hækle en sutteklud. Den er forholdsvis enkel at hækle og er samtidig så sød og bringer forhåbentlig stor glæde til de børn, som får den.

Jeg har ladet mig inspirere af forskellige opskrifter fra nettet (se links i teksten), men jeg har også lavet min egne små ændringer.

Første trin: Farve og garn
Allerførst skal du overveje, hvilke farver og hvilket garn du vil hækle suttekluden i. Du kan fx vælge røde eller lyserøde nuancer, hvis nussekluden skal gives til en lille pige, eller orange og brune farver, hvis selve bamsen på suttekluden skal være en giraf. Der er mange muligheder.

Andet trin: “Kluden”

Du kan hækle kluden på mange forskellige måder og bruge mange forskellige mønstre. Jeg har valgt at tage udgangspunkt i bedstemorfirkanten og tilføjer så det x antal omgange, så kluden får den størrelse, jeg ønsker. En rigtig god guide til at hækle bedstemorfirkanter kan du finde på farmorfabrikkens hjemmeside. Det eneste lille minus ved at hækle kluden som en “forstørret” bedstemorfirkant er, at der er en masse hæftearbejde efterfølgende.

Du kan også hækle kluden i en bestemt form. Du kan finde en opskrift på en stjerneformet sutteklud her.

Afslutning på kluden: Du kan vælge at lave en kant rundt om kluden, fx i et muslingmønster. Det har jeg gjort og ser sådan ud:

Billede af en hæklet muslingekant på en nusseklud

Du kan finde en god opskrift på denne muslingekant samt en nusseklud her.

Tredje trin: Bamsen

Dernæst skal du vælge, hvilken bamse eller hvilket dyr der skal sys på din nusseklud. Det kan du vælge at gøre på bl.a. to måder:

  1. På nettet kan du finde mange forskellige opskrifter på fx bamser, mariehøner, kaniner,  kyllinger osv. Jeg fandt bl.a. en opskrift på en elefant. Her brugte jeg kun opskrifterne på hovedet og armene.
  2. Der findes også mange også opskrifter på sutteklude, hvor bamsen er en del af selve opskriften, fx bamse-sutteklud, kanin-sutteklud

Når du har hæklet hoved og arme, så sørg for at sy delene godt fast på din klud – og så har du hermed en fin barselsgave:-)

Nedenfor kan du se billeder af de to sutteklude, jeg har hæklet.